İzmir Tınaztepe Üniversitesi
Pediatrik Psiko-Onkoloji Eğitimi Programı

İzmir Tınaztepe Üniversitesi <br />Pediatrik Psiko-Onkoloji Eğitimi Programı

Eğitimin Amacı

Kanser, her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Tedavisinde medikal, sosyal ve psikolojik müdahaleler birlikte kullanıldığında daha iyi sonuçlar elde edildiği kanıtlarla gösterilmiştir. Bu nedenle kanserli bireylerle çalışan tüm uzmanlık alanlarının kanserin psikososyal boyutu hakkında bilgi sahibi olması önemlidir.
Psiko-Onkologlar Derneği (TPOD) ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen bu eğitimin amacı; tedavi sürecinde kanserli çocuklar ve aileleri ile çalışan uzmanların kanserin yol açtığı psikososyal sorunları tanıması ve çözümlenmesi için süreci yönetebilmede beceri kazandırmaktır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Tıp mezunları, Psikoloji mezunları, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları
Hemşirelik mezunları, Sosyal Hizmet Bölümü mezunları ve belirtilen bölümlerin son sınıf öğrencileri

Eğitimin Kazanımları

Eğitimi tamamlayan sağlık uzmanları, tedavi sürecinde kanserli çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları psikososyal sorunların tanınması ve çözümlenmesi süreçlerini yönetme becerisi kazanarak kendi uzmanlık alanları dahilinde psikososyal destek sağlayabilirler.

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Fisun ŞENUZUN AYKAR
Sağlık. Psk. Ozan Bahçivan
Psiko- Onkologlar Derneği(TPOD)
Kl. Psk.Zeynep Yazıcı

Eğitim Hakkında

Eğitimin Yöntemi:

Eğitim süresi: Eğitim 21 dersten oluşmaktadır.
Eğitimimiz 2 hafta -hafta sonu olarak 4 gün- sürecektir.

Eğitim şekli:
Eğitim, uzaktan eğitim formatındadır. Katılımcılara kurs paketi şeklinde sunulmaktadır ve bir günlük online süpervizyon içermektedir.

Belgelendirme: Kurs sonunda sertifika sınavını geçen katılımcılara İZTÜSEM ve Psiko-Onkologlar Derneği (TPOD) ile Dünya Psiko-Onkoloji Birliği (International Psycho-Oncology Society) Federasyonu onaylı “Pediatrik Psiko-Onkoloji Eğitimi Katılımcı Sertifikası” verilir.

Eğitim Ücreti: Kurs ücreti 1800TL + KDV

Eğitim Kaynakları

-Dijital ders materyalleri (sunum notları) ve video kayıtları (örnek görüşme kaydı)

-Online eğitim yöntemleri kullanılarak yürütülecektir.

Sınav Formatı

Çoktan seçmelidir (test formatında).

Eğitimciler

Uzm. Psk. Ozan Bahçivan