Eğitimin Amacı
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı ile ailelerin yaşadıkları sorunları tespit eden çözümü için yöntemler geliştiren, bozulmuş aile sistemini onarmaya yönelik önlemler alan ve uygulamaya koyan, aile, birey veya çiftlere özel müdahale teknik ve stratejileri içeren hizmetleri sunan aile danışmanı ve meslek elamı meslek profesyoneli yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Aile Danışmanlığı :Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olanlar
Meslek Elamanı : Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi ,okul öncesi öğretmenliği, , aile ve tüketici bilimleri, alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olanlar
Eğitimin Kazanımları
Programımız “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği “ ( 4.09.2012 tarih 28401 sayılı Resmi Gazete ) çerçevesinde hazırlanmış olup yönetmelik hükümlerine göre üç yüz saati teorik, yüz elli saati süper vizyon ve uygulama olmak üzere toplam dört yüz elli saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayanlar aile danışmanı unvanı ile aile danışma merkezi açma veya profesyonel olarak aile danışmanı olarak çalışma hakkına sahip olmaktadır. Seksen saati teorik, kırk saati süper vizyon ve uygulama olmak üzere toplam yüz yirmi saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayanlar meslek elamanı unvanı ile aile danışma merkezlerinde profesyonel olarak çalışma hakkına sahip olmaktadır.
Düzenleme Kurulu
Dr. Öğr. Üyesi Gönül Düzgün( İzmir Tınaztepe Üniversitesi, SHMYO )
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dönmez( İzmir Tınaztepe Üniversitesi, SHMYO )
Psk. Deniz Özer Eryılmaz ( Kurucu ve Sorumlu Müdür, Özel Yaşam Atölyesi Danışma Merkezi)
Psk. Mevlüt Ülgen ( Özel Yaşam Atölyesi Danışma Merkezi)
Eğitim Hakkında
Eğitimin Yöntemi:
Eğitim süresi:
Aile Danışmanlığı için eğitim üç yüz saati teorik, yüz elli saati süper vizyon ve uygulama olmak üzere toplam dört yüz elli saat, meslek elamanı için seksen saati teorik, kırk saati süper uygulama olmak üzere toplam yüz yirmi saattir.
Eğitim şekli: Örgün/Uzaktan
Aile Danışmanlığı eğitimin 300 saatlik bölümü , meslek elamanının seksen saatlik bölümü uzaktan eğitim formatındadır. Katılımcılara kurs paketi şeklinde sunulmaktadır. Programda aile danışmanlığı için otuz saatlik süper vizyon, yüz yirmi saat uygula yer almakta, meslek elamanı için ise 40 saat uygulama yer almaktadır. Süper vizyon ve uygulamalar Özel Yaşam Atölyesi Aile Danışma Merkezinde gerçekleştirilecektir.
Belgelendirme: Kurs sonunda sertifika sınavını geçen katılımcılara Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği’ne uygun olarak İzmir Tınaztepe Üniversitesi onaylı “Aile Danışmanı veya Meslek Elamanı Sertifika Belgesi” verilir.
Kurs ücreti:
Aile Danışmanlığı için : 3200+KDV
Meslek Elamanı için : 1500+ KDV
Eğitimlerimiz yeterli katılımcı sayısına ulaştığında açılacaktır.
Eğitim Kaynakları
Dijital ders materyalleri, sunum notları, uygulama yönergeleri, kılavuzlar, ölçeler, etkinlikler, ve pratik uygulama araçları kullanılarak yürütülecektir.
Sınav Formatı
Çoktan seçmelidir (test formatında).
Eğitimciler
Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar
Dr. Öğr. Üyesi Gönül Düzgün
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dönmez
Aile Danışmanı Psikolog Deniz Özer Eryılmaz
Psk. Dr. Umut YILDIZ
Doç. Dr. Yasemin Kılıç Öztürk
Uzm. Psikolog Selin Sardağ
Aile Danışmanı,Psikolog Mevlüt Ülgen
Uzm. Psikolog İlknur Demirtaş
Aile Danışmanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Seher Dere Ülgen
Aile Danışmanı,Uzm. Shu Sezin Ünal
Uzm. Psk. Hilal Yalçın Şenel
Uzm. Psk. Emel Akay Tunal
Psk.Danş.Gökhan Tekin
Uzm. Psk. Dünya Polat
Uzm. Psk. Ayperi Öziş
Av. Saadet Kayaalp
Uzm. Dr. Sevcan Sarı Sönmez